Verwijzers

Aangenaam!
Psychologiepraktijk UP is een laagdrempelige praktijk voor psychologische vragen, klachten en problemen. Cliënten kunnen bij UP terecht voor individuele sessies, coachingstrajecten en groepstrainingen. De praktijk is gevestigd in Waalwijk en Vught (Noord-Brabant). UP wordt geleid door een ervaren team van universitair geschoolde psychologen, dat gespecialiseerd is in de behandeling van angststoornissen en leefstijlgerelateerde klachten.

Frisse kijk op psychologie
De psychologen van UP behandelen cliënten met milde tot ernstige psychische klachten. Dit gebeurt op een frisse manier die past bij deze tijd. Zo werkt UP niet met standaardbehandelingen, maar wordt ieder behandeltraject afgestemd op de specifieke behoeften van de cliënt. Ook het praktische karakter van de behandelingen van UP is verfrissend. Tijdens de sessies wordt de cliënt - eventueel op locatie - doelbewust blootgesteld aan zijn angst of probleem. Vervolgens wordt stap voor stap geoefend met ander gedrag.

Doelgerichte aanpak
Psychologiepraktijk UP combineert verschillende methoden en therapievormen om cliënten zo effectief mogelijk te kunnen helpen. Zo wordt cognitieve gedragstherapie ingezet bij de behandeling van depressies, eetstoornissen en angst- en dwangklachten. Indien nodig wordt deze therapievorm aangevuld met exposurebegeleiding, hartcoherentietraining en leefstijlcoaching. Hartcoherentietraining, waarbij gebruik wordt gemaakt van biofeedbackapparatuur, is onder meer zeer geschikt in de behandeling van burn-outs en andere stressgerelateerde klachten. Cliënten die moeite hebben met het opgeven van ongezonde leefgewoonten, worden geholpen met behulp van leefstijlcoaching.

Tijd en ruimte
De effectieve combinatie van cognitieve gedragstherapie, hartcoherentietherapie en exposurebegeleiding vraagt om tijd en ruimte binnen het behandeltraject. Om te voorkomen dat de psychologen van UP beperkt worden in hun behandeling, heeft de praktijk geen contracten met zorgverzekeraars. Cliënten zijn hierdoor verzekerd van een traject dat niet langer is dan nodig, maar ook niet korter dan noodzakelijk. Dankzij deze flexibele en persoonlijke aanpak is een behandeling bij UP erg geschikt voor cliënten met specifieke wensen, die niet gebaat waren bij eerdere behandelingen.

Toegankelijke zorg
Elk behandeltraject bij UP begint met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Zo kan de cliënt zelf ervaren of de werkwijze van UP bij hem of haar past. Cliënten kunnen zich rechtstreeks of via een doorverwijzing van hun arts aanmelden voor een kennismakingsgesprek. Omdat UP geen wachtlijst heeft, kunnen cliënten er onmiddellijk terecht. Bovendien heeft de praktijk een aangepast tarief voor studenten, zodat psychologische zorg ook voor hen toegankelijk is.

Het team van UP
De psychologen van UP zijn aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en lid van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCt). Uiteraard blijft het team van UP zich voortdurend ontwikkelen door middel van cursussen, opleidingen, intervisie en supervisie.

Op zoek naar een praktijkondersteuner GGZ?
Psychologiepraktijk UP biedt deskundige praktijkondersteuners GGZ. De medewerkers POH-GGZ van UP zijn universitair geschoolde psychologen die flexibel inzetbaar zijn binnen uw praktijk. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op met UP.

Een nadere kennismaking?
UP hecht veel waarde aan een goede communicatie met verwijzers. De praktijk is dan ook zowel telefonisch als per e-mail goed bereikbaar. Wilt u meer weten over UP? Op deze website vindt u veel informatie over de werkwijze van de praktijk.

Liever een persoonlijke kennismaking?

Neem vrijblijvend contact op met Up

Wij kunnen je helpen bij:
Paniek
Dwang
Angst
Onzekerheid en sociale angst
Piekeren
Depressie
Burn-out
Relaties
Leefstijl
Iets anders