Depressie

'Ik heb nergens meer zin in. Pff... alles is me eigenlijk te veel. Ik voel me steeds vaker down en energieloos. Alleen boodschappen doen kost me al zoveel moeite. Ik blijf liever thuis. Dat is toch niet normaal? Ik ben gewoon een loser.'

Hoe herken je het?

Iedereen heeft zijn ups en zijn downs. Je kunt dus weleens even een dip hebben. Daar kijkt niemand van op. Zulke gevoelens kunnen opkomen na een tegenslag of ruzie, het verlies van een dierbaar iemand, of zomaar. Meestal trekt zo'n sombere bui vanzelf weg. Soms blijft de sombere stemming aanhouden en word je hierdoor belemmerd in jouw doen en laten.

Wanneer je sombere stemming blijft aanhouden en je nergens meer zin in hebt, heb je misschien last van een depressie. Andere signalen die kunnen wijzen op een depressie zijn:

Het is belangrijk om een depressieve klachten op tijd te herkennen en te kijken wat je hieraan kunt doen. Het helpt vaak om met iemand te praten. Wanneer je er met hulp van vrienden en familie niet uitkomt, is het verstandig om professionele hulp te zoeken.

Heb jij last van deze klachten?

Zou je graag weer wat vrolijker willen voelen of weer willen kunnen genieten? Onze ervaring is dat sombere mensen zich vaak al na enkele sessies wat beter voelen en zelfs lol hebben tijdens de sessies. In de sessies onderzoek je samen met de psycholoog waardoor de sombere stemming wordt veroorzaakt en zorg je er samen voor dat stressfactoren afnemen. Het lijkt misschien een ver-van-je-bed-show en het klinkt misschien suf of vermoeiend om bij iemand jouw verhaal te doen, maar probeer het eens uit. De psychologen van UP zijn er voor jou!

Een afspraak maken of een vraag stellen?
Neem vrijblijvend contact op met UP

Wil je weten wat UP voor jou kan betekenen?
Lees hier meer over onze werkwijze

Wij kunnen je helpen bij:
Paniek
Dwang
Angst
Onzekerheid en sociale angst
Piekeren
Depressie
Burn-out
Relaties
Leefstijl
Iets anders