Werkwijze

Bij Psychologiepraktijk UP kun je rekenen op een praktische en oplossingsgerichte behandeling. We bieden je een traject op maat, waarin jouw wensen en behoeften centraal staan. Dat houdt in dat de duur van je sessies, het aantal behandelingen en de frequentie ervan worden afgestemd op jouw persoonlijke situatie, net als de behandelmethode(n) die wij inzetten. Tijdens het kennismakingsgesprek bepalen we samen welke behandeling het meest geschikt is voor jou. Als onze werkwijze je aanspreekt, kun je je direct aanmelden voor een kennismakingsgesprek. Je hebt hiervoor geen verwijzing van de huisarts nodig.

Blijf niet met je klachten rondlopen

Iedereen heeft weleens een periode waarin het wat minder gaat. Je twijfelt veel of voelt je somber, angstig of gespannen. Je kunt je niet goed concentreren of hebt moeite met het maken van keuzes. Meestal gaan deze klachten vanzelf weer over. Als je er echter langer last van hebt, wordt het tijd om er wat aan te doen. Dat is een goed moment om een vrijblijvend gesprek met een goede psycholoog aan te vragen. Zo voorkom je dat je klachten erger worden. Wat je klacht ook is, voel je nooit bezwaard om contact op te nemen. Blijf niet met een naar gevoel rondlopen. Wij helpen je graag verder.

Cognitieve gedragstherapie

In de behandeling van Psychologiepraktijk UP staat cognitieve gedragstherapie (CGT) centraal. Deze methode is een bewezen effectieve en doelgerichte psychologische therapievorm voor onder andere angstklachten, milde depressies, eetstoornissen, alcoholverslaving, impuls- en psychosomatische problemen, paniekaanvallen en burn-outs.


Meer over cognitieve gedragstherapie

Hartcoherentietraining

Bij Psychologiepraktijk UP zien we hartcoherentietraining als een waardevolle toevoeging op cognitieve gedragstherapie. Met deze therapievorm leer je hoe jouw lichaam reageert op verschillende stressprikkels en hoe je jouw lichamelijke reacties zelf kunt beïnvloeden.

Meer over hartcoHerentietraining

Exposure en responspreventie

Tijdens exposuresessies word je begeleid in de situaties die je normaal angstig maken of die je liever uit de weg zou gaan. Je leert vervolgens om je gebruikelijke reactie te voorkomen. Dit heet responspreventie. Stapje voor stapje, in jouw tempo. Onze ervaring is dat cliënten na een aantal sessies vaak versteld staan van wat ze hebben bereikt.

Meer over exposure en responspreventie

Leefstijlcoaching

Wil je afvallen of stoppen met roken? Bij Psychologiepraktijk UP geloven wij niet in kant-en-klare oplossingen. Er is immers niet één methode die bij iedereen een blijvend resultaat tot gevolg zal hebben. Ieder mens heeft immers andere behoeften.

Meer over leefstijlcoaching

Wij kunnen je helpen bij:
Paniek
Dwang
Angst
Onzekerheid en sociale angst
Piekeren
Depressie
Burn-out
Relaties
Leefstijl
Iets anders