Relaties

Zitten jij en je partner niet op één lijn? Lukt het je niet om relaties aan te gaan? Heb je steeds ruzie met je ouders en is de sfeer thuis niet meer zoals het was? Word je steeds teleurgesteld door vrienden of collega's?

Hoe herken je het?

Mensen zijn sociale wezens. We hechten waarde aan familiebanden, vriendschappen en liefdesrelaties en in de omgang met anderen zijn we voortdurend op zoek naar veiligheid, erkenning en waardering. We horen graag ergens bij en vinden gezonde sociale relaties erg belangrijk.

Helaas lopen relaties met anderen niet altijd zoals we zouden willen. Iedereen krijgt weleens te maken met spanningen of ruzies. Soms ontstaan deze spanningen door een gebrek aan communicatie, maar ook stress, verschillende verwachtingen, opvoedproblemen, werkdruk, vreemdgaan of problemen met intimiteit kunnen ten grondslag liggen aan spanningen in een relatie.

Meestal lukt het ons om de problemen binnen een relatie op te lossen. Wanneer problemen echter steeds blijven terugkeren of wanneer je er ongelukkig van wordt, kan het fijn zijn om hier met anderen over te praten. Soms helpen de goedbedoelde adviezen van vrienden en familie echter niet om tot een oplossing te komen, of deel je de situatie liever met iemand die verder van je af staat.

Wil jij van je klachten af?

Psychologiepraktijk UP helpt je graag bij het onderzoeken van de oorzaak van je probleem. Vervolgens reiken we je methoden aan waarmee je je probleem gericht kunt aanpakken. Daarbij richten we ons op het heden en de toekomst. Zo helpen we je om weer ruimte te krijgen in je gedachten, zodat je de situatie beter kunt overzien en de juiste stappen kunt zetten. Ook kunnen we je helpen om bepaalde patronen in een relatie te doorbreken.

Een afspraak maken of een vraag stellen?
Neem vrijblijvend contact op met UP

Wil je weten wat UP voor jou kan betekenen?
Lees hier meer over onze werkwijze

Wij kunnen je helpen bij:
Paniek
Dwang
Angst
Onzekerheid en sociale angst
Piekeren
Depressie
Burn-out
Relaties
Leefstijl
Iets anders