Leefstijl

'Ik wil gezonder eten, maar het lukt me niet om dat lekkers te laten liggen' 'Ik ben al een aantal keer gestopt met roken, maar hoe kom ik door die moeilijke momenten?' 'Regelmatig sporten zou heel goed zijn voor mij, waarom stel ik het dan toch altijd uit?' 'Het gebeurt me regelmatig dat ik meer drink dan ik me had voorgenomen. Hoe kan ik dit voorkomen?'

Hoe herken je het?

Al jaren wordt er in voorlichtingscampagnes benadrukt wat de gevolgen zijn van een ongezonde leefstijl, zoals ongezond eten, roken, overmatig alcoholgebruik en stress. Hierbij wordt steeds benadrukt dat mensen met een ongezonde leefstijl meer vatbaar zijn voor negatieve invloeden op hun leven. Voorbeelden hiervan zijn depressie, angst, overgewicht en ziekten.

Onze ervaring is dat veel mensen inmiddels weten wat goed voor ze is en wat zij beter kunnen laten. We weten dat regelmatig sporten belangrijk is, dat een kroket of zak snoep ons niet gezonder maakt en dat we die sigaret ook beter niet kunnen opsteken. Toch lukt het vaak niet om andere keuzes te maken, of lukt dit maar voor korte duur.

Wat staat jou in de weg?

Het zou kunnen dat je niet goed weet wat gezond is en wat niet of dat je onzeker wordt van de vele berichten over voeding. Je zou dan geholpen zijn met voedingsadviezen en met recepten voor gezonde maaltijden. Het zou echter ook kunnen dat je wel weet welke stappen je moet zetten voor een gezonde leefstijl, maar dat er andere redenen zijn die ervoor zorgen dat je je doel niet bereikt. Zo kan het dat je de gedragsverandering steeds uitstelt, dat je steeds redenen bedenkt waarom je niet hoeft te veranderen ('Ach, die ene keer maakt toch niet uit!) of dat het zo'n gewoonte is geworden dat je je niet bewust bent van je ongezonde keuzes. In deze gevallen heb je niet veel aan voedingsadviezen of sportoefeningen. Je hebt juist ondersteuning nodig in het veranderen van je gedrag en het doorbreken van patronen.

Wil jij je patronen doorbreken?

Bij Psychologiepraktijk UP geloven wij niet in kant-en-klare oplossingen om af te vallen of om te stoppen met roken. Wij geloven niet dat er één methode is die bij iedereen een blijvend resultaat tot gevolg zal hebben. Ieder mens heeft immers andere behoeften. In onze sessies stimuleren we je daarom niet om een bepaald dieet te volgen of te beginnen met hardlopen. Bij UP starten we met een uitgebreide analyse van jouw gedragspatronen en gedachten, zodat je je bewust wordt van jouw valkuilen. We komen vervolgens tot een oplossing die bij jou past en gaan snel over tot actie. Samen met je mental coach zet je de stappen die nodig zijn voor een gezonde leefstijl. Je leert patronen te doorbreken, zelfs in moeilijke situaties.

Wanneer gewenst, wordt er nauw samengewerkt met een dietiste. Door onze samenwerking met de dietisten van het Personal Body Center zorgen we dat je de juiste hulp krijgt op het juiste moment. Dit houdt in dat er intensief overleg plaatsvindt tussen de behandelaren, er gecombineerde trajecten mogelijk zijn en er een diëtiste spreekuur zal houden in onze praktijk. Om het extra gemakkelijk te maken is ook een maaltijd- of boodschappenservice mogelijk. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Een afspraak maken of een vraag stellen?
Neem vrijblijvend contact op met UP

Wil je weten wat UP voor jou kan betekenen?
Lees hier meer over onze werkwijze

Wij kunnen je helpen bij:
Paniek
Dwang
Angst
Onzekerheid en sociale angst
Piekeren
Depressie
Burn-out
Relaties
Leefstijl
Iets anders